Icomos International Comitee Visit

Uitnodiging Forum van Internationale Wetenschappelijke comités
Tweejaarlijkse Forum van Internationale Wetenschappelijke comités
23 februari 2019
Universitaire Stichting, Egmontstraat 11 – 1000 Brussel

Graag nodigen wij u uit op het tweejaarlijkse Forum van Internationale Wetenschappelijke comités, een organisatie in samenwerking met ICOMOS Wallonie-Bruxelles. Let op in tegenstelling tot wat in de eerdere ‘save the date’ werd vemeld zal dit forum plaatsvinden in de Universitaire Stichting op zaterdag 23 februari 2019. ​

Programma:

  • 9u30: Onthaal met koffie en registraties
  • 10u00:  Inleiding door Bénédicte Selfslagh, voorzitter ICOMOS België
  • 10u30-12u30: Ronde tafel gesprekken met korte voorstelling van de wetenschappelijke comité’s. Debat over actuele en belangrijke thema’s, relevant voor een ICOMOS discours, gemodereerd door een lid van een wetenschappelijk comité.
  • 12u30: Conclusies van de rondetafelgesprekken
  • 13u00-14u00: broodjeslunch

Huis Frison

Optioneel: In de namiddag is er de mogelijkheid tot een exclusief bezoek aan een door Belgische architect Victor Horta ontworpen gebouw, met name Hotel Frison (Lebeaustraat 37, Zavelwijk, 1000 Brussel). Dit bezoek is echter beperkt tot 25 personen. De selectie wordt gemaakt op basis van tijdstip ontvangen inschrijving (first come, first served principe). De deelnameprijs voor dit bezoek is 25 euro, en dient ter plaatse betaald te worden. Dit bedrag gaat integraal naar het restauratieproject.

In naam van het bestuurscomité van ICOMOS Vlaanderen-Brussel,
Bénédicte Selfslagh
Voorzitter
ICOMOS is een internationale vereniging van erfgoeddeskundigen. Door uitwisseling van ervaring en kennis ondersteunen de leden het behoud van het erfgoed in eigen land en overal ter wereld.
Kom op 23 februari naar ons tweejaarlijkse forum van de Internationale Wetenschappelijke Comités om
  • meer te weten te komen over de grote thema’s die momenteel binnen ICOMOS op internationaal vlak bestudeerd worden,
  • ideeën te verzamelen die relevant zijn voor uw eigen werk,
  • meer te vernemen over de werking van de Internationale Wetenschappelijke Comités van ICOMOS,
  • uw kandidatuur te stellen voor één van deze comités.

Dit jaar proberen we een nieuwe formule uit waarbij de Belgische leden in de Internationale Wetenschappelijke Comités binnen kleine werkgroepen een discussie zullen modereren over thema’s die door hun comité besproken worden.

ICOMOS Vlaanderen-Brussel moedigt haar leden aan om (gratis!) lid te worden van een Internationaal Wetenschappelijk Comité. Hebt u eerder overwogen om lid te worden maar durfde u de stap nog niet te zetten? Het Forum is er voor u: collega’s die al lid zijn beantwoorden al uw vragen.

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 
 

 

CONTACT US

37, Rue Lebeau, Sablon
1000 Brussels

+32 (0) 2 33 04 79 6

 contact@foundation-frison-horta.be